En härlig helg

En underbart härlig helg har vi haft.
Nu väntar en ny vecka och i morgon
ska jag och min mamma på konsert.

Vacker höstbukett från en vän


Olivbröd

 
Gott olivbröd som jag brukar göra till soppa.
 
1 pkt jäst
5 dl 37gr vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1 dl finhackade gröna oliver.
ca 1-1,2 l vetemjöl
Flingsalt
Svartpeppar på kvarn
 
Blanda jäst, vatten, salt, olja & oliver.
Blanda i mjölet och knåda degen väl.
Forma små bullar, jäs i 30 min.
Pensla bullarna med olja och strö
över flingsalt & grovmalen svartpeppar.
Jäs 30 min och sedan 10-15 min i 250 gr.
 
Trevlig lördagskväll alla vänner.
 
 

Plötsligt så stor

Vår "lilla" tjej på tio år har plötsligt blivit
stor. Och har man blivit stor vill man gärna
bestämma själv. Vi har helrenoverat hennes
rum som hon har bestämt alldeles själv hur det
ska se ut... helt utan mammas hjälp.
Iväg for vi till Gardinlager, tapetshop,
Ikea och Underbara hem. Ett fasansfullt
väljande och funderande.
Ett lass med inredning, färg, kuddar,
hyllor, tapeter och lampor kom vi hem med
och nu ikväll sover hon första kvällen
i sitt nya rum.
Hon är så nöjd och vi med! 
 

Balkongmys

Antagligen sista kvällen på balkongen, med ett lager
filtar om sig. Men mysigt var det! Nästa helg åker
möbler och blommor på vinterförvaring.

Vaniljbullar

 
Mina supergoda vaniljbullar!
Ibland måste man faktiskt få
skryta lite över sig själv!!
Bullarna är kända i hela villa-
området då jag alltid bakar dessa
till årsmöten och festligheter.
Och i helgen var det dax igen
för fisketävling och stadsvandring..
.. och såklart Erikas bullar.

 



RSS 2.0