Recept

Letade recept på en god kötträtt till Fredag kväll, det blir nog den här;

Oxfilén är läckert gratinerad med ost och valnötter. Den serveras på en spegel av rödvinssås.

Oxfilé surpris med rödvinssås

8 port

8 skivor oxfilé, ca 1,2 kg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
3 dl grovriven lagrad ost, Präst
1 dl grovhackade valnötter
1 dl crème fraiche

Rödvinssås

2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 krm timjan
1 msk majsstärkelse
100 g rumstemp smör

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna. Rör ihop ost, nötter och crème fraiche. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar ca 5 min. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Sätt ugnen på 225°. Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 min om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera köttet med såsen och ugnsstekta rotfrukter.

Lycka till /Erika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0